Op deze site vind je alle informatie om jouw online bedrijf te starten

Ondernemen Sales

Hoe kun je jouw inkomsten verhogen zónder meer uren te maken?

inkomsten verhogen

Heb je je ooit afgevraagd hoe je jouw inkomsten kunt verhogen zonder extra uren te werken? Veel ondernemers en kleine bedrijven worstelen met deze vraag. Gelukkig zijn er heel veel manieren om jouw inkomsten te verhogen door slimme aanpassingen en het toevoegen van meerdere verdienmodellen. Ik zal in deze blog wat praktische tips met je delen, zodat je weer wat meer vrijheid krijgt binnen jouw bedrijf.

1. Voeg een kassakoopje toe

Een eenvoudige en effectieve manier om je inkomsten te verhogen is door kassakoopjes aan te bieden. Dit zijn kleine, impulsieve aankopen die klanten bij de kassa kunnen doen. Denk aan snoepjes in supermarkten of telefoonaccessoires bij elektronicawinkels. Voor jouw bedrijf kan dit betekenen dat je bij elke aankoop een klein, relevant product aanbiedt dat niet veel kost, maar wel snel wordt toegevoegd aan de winkelwagen.

Voorbeeld:

Als je een online cursus aanbiedt, kun je bijvoorbeeld als kassakoopje een template aanbieden ter ondersteuning van de cursus. Of als jij sportschema’s verkoopt, kun je als kassakoopje een receptenboek aanbieden. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt hiermee spelen en experimenteren.

Je kunt deze kassakoopjes toevoegen met behulp van het betaalsysteem Plug&Pay. Deze toepassing zorgt doorgaans voor 40% meer omzet! En daar hoef je geen extra uren voor te werken… je bied klanten alleen een extra koopje aan.

2. Bundel je producten of diensten

Product- of dienstbundeling is een geweldige manier om je gemiddelde verkoopwaarde te verhogen. Door producten of diensten samen te verkopen tegen een (licht) verlaagde prijs, moedig je klanten aan om meer uit te geven dan ze oorspronkelijk van plan waren.

Voorbeeld:

Stel je verkoopt verschillende mini cursussen over verschillende verdienmodellen. Je kunt deze dan samenvoegen in een bundel en dit aanbieden voor een mooie pakketprijs. Of als je templates los verkoopt, kun je deze samenvoegen tot een mooie bundel. Je biedt zo meer waarde aan klanten zijn dan net iets goedkoper uit dan wanneer ze het allemaal los zouden kopen.

En het mooie van dit soort digitale producten is dat het jou geen extra tijd of moeite kost. Of je er nu één of honderd verkoopt, het is niet meer werk voor jou.

Plug&Pay

3. Introduceer abonnementsdiensten

Abonnementsdiensten kunnen zorgen voor stabiele, terugkerende inkomsten en loyaliteit bevorderen. Denk na over hoe je jouw diensten kunt omzetten in een abonnementsmodel. Dit kan variëren van maandelijkse leveringen van producten tot toegang tot exclusieve inhoud of services.

Voorbeeld:

Je kunt bijvoorbeeld een membership starten waarbij leden toegang krijgen tot exclusieve cursussen en masterclasses.

Enkele memberships voor ondernemers:

  • Sidehustle Academie: dit is een membership over sidehustles en ondernemen. Er staan cursussen en challenges in die je kunt volgen, er worden iedere maand masterclasses gegeven (opnames staan in het membership – dus het is een soort Netflix voor ondernemers) en er worden regelmatig leuke workshops gegeven waarbij je live met de trainer een verdienmodel op gaat zetten. Tiffany, degene van wie het membership is, onderscheidt zich door ook iedere week een co-work sessie te organiseren waarbij je aan de slag gaat aan een verdienmodel. Willen en doen is namelijk iets anders en vaak verdwijnen de dingen die we willen op de plank. Tijdens deze co-work sessies maak je hier dus iedere week 2 uur voor vrij. Hallo passief inkomen in de toekomst!
  • Become Financially Free Membership: Dit membership is van Rowena en zij leert je in dit membership om (passieve) online verdienmodellen op te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een Etsy shop, affiliate websites, print on demand, digitale producten… et cetera. Alles wat je nodig hebt om een passieve business op te zetten. (Let op: deze verdienmodellen opzetten is alles behalve passief, maar als het eenmaal staat, kun je er de vruchten van plukken). Met de code XA8HUIW krijg je 20% korting op je eerste maand óf op je eerste jaar. Die laatste optie gaat je héél veel geld besparen.
  • PLR Library: Wil jij geld verdienen met digitale producten, maar ben je zelf niet zo creatief aangelegd? Dan is de PLR Library écht iets voor jou. Je mag, zolang je lid bent, deze producten downloaden, aanpassen en doorverkopen. Binnen een mum van tijd heb jij dankzij deze Library tientallen producten klaarstaan om te verkopen. Met de code XA8HUIW krijg je 20% korting op je eerste maand óf eerste jaar. Ook hier bespaar je mega veel geld met de laatste optie.

4. Upsell en cross-sell

Upselling en cross-selling zijn krachtige technieken om je verkoop te verhogen. Bij upselling bied je een duurdere versie van het product aan dat de klant wil kopen, terwijl je bij cross-selling aanvullende producten aanbiedt.

Voorbeeld:

Als je een kleine online cursus hebt verkocht aan iemand, kan een upsell jouw grote programma of een 1 op 1 sessie zijn. een downsell kan bijvoorbeeld een e-book of een masterclass zijn.

Ook deze up- en downsell opties vind je in Plug&Pay.

5. Digitaliseer je diensten

Door je diensten te digitaliseren, kun je een breder publiek bereiken zonder dat je fysiek meer werkuren hoeft te maken. Denk aan online cursussen, webinars of e-books. Dit stelt je in staat om je kennis en expertise te verkopen aan een onbeperkt aantal klanten, vaak zonder bijkomende kosten per extra klant.

Voorbeeld:

Een fitnessinstructeur kan bijvoorbeeld online trainingsprogramma’s of video’s verkopen, waardoor mensen van over de hele wereld toegang hebben tot hun lessen zonder dat de instructeur meer uren in de sportschool hoeft door te brengen.

6. Diversifieer je aanbod

Het toevoegen van nieuwe producten of diensten aan je huidige aanbod kan nieuwe inkomstenbronnen creëren. Denk na over wat je klanten nog meer nodig hebben en hoe jij dat kunt aanbieden. Het is belangrijk om hierbij te luisteren naar feedback van je klanten en in te spelen op hun behoeften.

Wees creatief

Het verhogen van je inkomsten zonder meer uren te werken vereist creativiteit en strategie. Door slimme aanpassingen zoals het aanbieden van kassakoopjes, bundels, abonnementsdiensten, upselling, digitalisering en diversificatie van je aanbod, kun je je omzet aanzienlijk verhogen. Experimenteer met deze technieken, luister naar je klanten en blijf jezelf uitdagen om nieuwe manieren te vinden om waarde toe te voegen. Welke van deze tips ga jij als eerste toepassen?

Op deze website komen affiliate links voor. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvangen wij in sommige gevallen een kleine commissie. Dit kost jou natuurlijk niets extra.

Recommended Articles

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *