Op deze site vind je alle informatie om jouw online bedrijf te starten

Website

Stappenplan: hoe bouw je een website in WordPress?

Hoe bouw je een website in Wordpress

WordPress is een populair platform waarmee je gemakkelijk een website kunt maken zonder veel technische kennis. Je kunt veel gratis templates vinden, maar als je het iets professioneler wilt aanpakken kun je een WordPress theme kopen. Maar hoe bouw je een website in WordPress? Hier zijn de stappen om aan de slag te gaan:

Hoe bouw je een website in WordPress

Stap 1: Registratie en hosting

1. Kies een domeinnaam: Denk na over een naam die bij je website past. Het moet kort, gemakkelijk te onthouden en relevant zijn.

2. Kies een hostingprovider.

Dit is waar je websitebestanden worden opgeslagen. Populaire opties zijn Strato en Vimexx. Volg de instructies van je gekozen provider om een hostingaccount aan te maken.

Stap 2: Installeer WordPress

1. Log in op je hostingaccount en zoek naar de “1-klik installatie” voor WordPress.

2. Volg de stappen om WordPress op je domein te installeren. Dit duurt meestal maar een paar minuten.

Stap 3: Verken het WordPress dashboard

1. Log in op je WordPress-dashboard. Je kunt hiervoor naar “jouwdomeinnaam.com/wp-admin” gaan en inloggen met de gegevens die je hebt opgegeven bij de installatie.

2. Verken de verschillende secties van het dashboard, zoals berichten, pagina’s, thema’s en plugins. Dit is waar je je website gaat beheren en aanpassen.

Stap 4: Kies een thema

1. Ga naar het gedeelte “Thema’s” in je dashboard.

2. Kies een gratis thema dat bij de stijl van je website past. Je kunt ook een premium thema kopen voor extra functies en aanpassingsmogelijkheden. Als je net begint is een gratis website prima, je kunt het later altijd nog upgraden met een betaalde variant.

3. Installeer en activeer het gekozen thema.

Stap 5: Voeg inhoud toe

1. Maak je eerste pagina: Ga naar “Pagina’s” en klik op “Nieuwe toevoegen”. Geef je pagina een titel en voeg tekst en afbeeldingen toe.

2. Voeg berichten toe: Ga naar “Berichten” en klik op “Nieuw bericht toevoegen”. Schrijf je bericht, voeg media toe en publiceer het. Je kunt gratis stockfoto’s vinden op pexels.com of pixabay.com. Het is belangrijk dat je een formaat kiest en hierbij blijft. Anders wordt het een rommeltje op je berichtenpagina. Als alles van hetzelfde formaat is, komt alles kaarsrecht naast elkaar.

Stap 6: Pas je website aan

1. Ga naar “Aanpassen” onder het menu “Weergave” om het uiterlijk van je website aan te passen. Hier kun je kleuren, lettertypen, achtergronden en meer wijzigen.

2. Voeg widgets toe: Widgets zijn kleine elementen zoals zijbalken, kop- en voetteksten. Je kunt ze aanpassen in het aanpassingsmenu.

Stap 7: Installeer plug-ins

1. Ga naar “Plug-ins” en klik op “Nieuwe toevoegen”.

2. Zoek en installeer plugins voor extra functionaliteit, zoals contactformulieren, SEO-optimalisatie, sociale media integratie en meer. Voor SEO kun je het beste Yoast seo gebruiken. Dit is een gratis plugin waarmee je al je berichten kunt optimaliseren met SEO.

Stap 8: Publiceer en beheer

1. Bekijk je website: Ga naar de homepage om te zien hoe je website eruitziet voor bezoekers.

2. Blijf inhoud toevoegen: Werk regelmatig je pagina’s en berichten bij om je website actueel te houden.

Gefeliciteerd, je hebt nu je eigen website gebouwd met WordPress! Hoewel dit een basis stappenplan is, heb je de website nu in grote lijnen klaar. Er zijn nog veel meer functies en aanpassingen die je kunt ontdekken naarmate je meer vertrouwd raakt met WordPress. Veel plezier met het maken en beheren van je website!

Fiks het met de Sidehustle Toolkit!

Sidehustle toolkit

Op deze website komen affiliate links voor. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvangen wij in sommige gevallen een kleine commissie. Dit kost jou natuurlijk niets extra.

Recommended Articles

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *